Select Your Language
Worldwide Shipping +357 24660900

Ντεμακιγιάζ και Φακοί Επαφής – Κάντε το με Ασφάλεια

Aug 17, 2016 10:59:00 AM

Make up girl

Η αφαίρεση του μακιγιάζ σε γυναίκες που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα φακούς επαφής απαιτεί εξαιρετική προσοχή και επιμέλεια, καθώς οι χημικές χρωστικές που περιλαμβάνονται στα προϊόντα μακιγιάζ καθώς και διάφορα συστατικά των σκευασμάτων καθαρισμού δεν είναι πάντοτε αρκούντως φιλικά για τα μάτια, ειδικά αν φέρουν και φακούς επαφής.


Οι πιθανοί κίνδυνοι
Όταν το ντεμακιγιάζ γίνεται απρόσεκτα, το ενδεχόμενο εμφάνισης έντονων ερεθισμών, ερυθρότητας, ξηροφθαλμίας ή και οφθαλμικής λοίμωξης είναι πολύ πιθανό, ειδικά αν κάποιο χημικό κατάλοιπο εισχωρήσει στις πιο ευαίσθητες περιοχές του ματιού.


Ωστόσο, μακιγιάζ και γυναίκα δεν νοούνται χωριστά: συνεπώς, πρέπει να υπάρχει τρόπος να φοράτε και να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας δίχως να θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των πολύτιμων ματιών σας.


Κι όντως υπάρχει! Απλά ακολουθείστε προσεκτικά τις 2 απλές μα και πολύ σημαντικές συμβουλές:

Eyes


1. Να τηρείτε πάντοτε τη σωστή σειρά.

Αυτό είναι το πρώτο σημείο που πρέπει να τονίσουμε κι είναι πολύ εύκολο να γίνει συνήθειά σας. Να τηρείτε πάντοτε την ακόλουθη σειρά όταν θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας:


• πρώτα θα πλένετε καλά τα χέρια σας.
• Στη συνέχεια θα αφαιρείτε προσεκτικά τους φακούς επαφής.
• Τότε και μόνο τότε ξεκινήστε τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ.


Ο λόγος; Κάθε φορά που αφαιρείτε το μακιγιάζ σας από την περιοχή των ματιών, συχνότερα από ό,τι νομίζετε, μηδαμινά κατάλοιπα των καλλυντικών επικάθονται στην επονομαζόμενη δακρυϊκή μεμβράνη, ένα ευαίσθητο και λεπτότατο επίστρωμα που λειτουργεί ως προστατευτικό κάλυμμα για το μάτι. Όταν βρίσκεται κι ο φακός επαφής στο μάτι όταν συμβαίνει αυτό, η πιθανότητα οφθαλμικού ερεθισμού ή λοίμωξης γίνεται πολύ μεγαλύτερη. Αντίθετα, όταν ο φακός έχει αφαιρεθεί, είναι πολύ πιο εύκολο για τον οργανισμό να αποβάλει δίχως προβλήματα αυτά τα μικροσκοπικά υπολείμματα.


Επιπρόσθετα, όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας ενώ φοράτε φακούς δεν είναι διόλου απίθανο να επιμολυνθούν με κάποιου είδους έλαιο ή αλκοόλη ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος να υποστούν κάποια ρωγμή ή σοβαρή φθορά. Τέτοιου είδους ρωγμές και μικροφθορές χαράζουν και πληγώνουν το μάτι, επιτρέποντας να εισχωρήσουν μικροοργανισμοί και μικρόβια που είναι σε θέση να προκαλέσουν από μια απλή επιπεφυκίτιδα έως κάποια σοβαρή μόλυνση που ίσως θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την όρασή σας. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να αποφευχθούν αν θυμάστε απλά να τηρείτε την εξής σειρά: πρώτα αφαιρέσετε τους φακούς και μετά το μακιγιάζ σας.

 

Πιθανόν κοστίζουν κάπως περισσότερο, αλλά αποδεικνύεται πορεία σοφίας το να επιλέγετε καλής ποιότητας, επώνυμα καλλυντικά των οποίων η υφή και η σύσταση είναι πιο σταθερή και κολλώδης. Αυτό μειώνει την πιθανότητα μεταφοράς και εισχώρησης χημικών καταλοίπων στο εσωτερικό των ματιών.

Υπάρχουν κι άλλα που μπορείτε να κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, είναι καλό να βρέχετε κάπως το πινέλο προτού περάσετε τη σκιά στην περιοχή των ματιών σας – αυτό θα διασφαλίσει πως το καλλυντικό θα παραμείνει μόνο εκεί που θα το εφαρμόσετε. Γενικά, είναι καλό να θυμάστε επίσης πως το υγρό eyeliner θεωρείτε πολύ ασφαλέστερο από ό,τι το συμβατικό μολύβι: εφαρμόζει εξαιρετικά και ο κίνδυνος να αφήσει κάποια κατάλοιπα που ίσως επικαθήσουν στο μάτι είναι εξαιρετικά μικρός.


Απλά και τα 2 βήματα δεν νομίζετε; Εφαρμόζετε τα καθημερινά και πολύτιμα μάτια σας θα παραμείνουν προστατευμένα.

Τέλος, γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στους έγχρωμους φακούς επαφής μας και να διαλέξετε το χρώμα που πάει καλύτερα με το στυλ και το μακιγιάζ σας; Σας προτείνουμε τους νέους φακούς Bausch & Lomb Soflens Natural Colors!